Miso polévka

Připraveno za 10 minut! Pamatujte, že nebudete vařit miso pastu – přidejte ji až na konci, aby se zabránilo zhrudkování. Miso polévka je chutná a zdravá.

Miso polévka – recept na 4 porce

  • 4 šálky vody
  • 1 1/2 čajové lžičky instantního rybího vývaru dashi
  • 1/2 šálku miso pasty
  • 1 lžíci sušených mořských řas (wakame ), namočených ve vodě
  • 1/2 šálku tofu nakrájeného na kostičky
  • 2 lžíce nasekané zelené cibulky

Využijte akční nabídky – Miso pasta za dočasně sníženou cenu.

  1. Nalijte vodu do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte instantní dashi a míchejte do rozpuštění. Uberte na středně nízkou teplotu a přidejte tofu. Přeceďte mořské řasy a přidejte do hrnce. Dusíme 2 minuty na mírném ohni.
  2. Vložíme miso do mísy přidáme naběračkou asi 1/2 šálku horkého dashi vývaru do misky a rozšleháme hůlkami nebo metlou až se z toho stane hladká směs bez hrudek.
  3. Odstavte z plotny, přidejte miso pastu do hrnce a dobře promíchejte. Ihned podávejte nejlépe se zelenou cibulkou.

Podělte se o názor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.