
Broskvová dieta

Broskvová dieta je očistná dieta, která vám umožní ztratit až tři kilogramy za dva týdny. Broskev je ovoce bohaté na antioxidanty a ve stravě se doporučuje jako vhodná potravina k různým dietám, vzhledem k vysokému obsahu vody (přes 80%) a vlákniny. Broskev posiluje imunitní systém a pomáhá kontrolovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi.
Broskve chrání náš žaludek a střeva usnadňují tranzit v trávícím traktu. Doporučuje se jíst je neloupané protože jejich kůže obsahuje vitamíny A a C. Broskve mohou být čerstvé nebo jako džus, sirup.
Menu pro každý den broskvové diety
Snídaně
Čaj nebo káva, může být s odtučněným mlékem, nebo jedním šálkem nízkotučného jogurtu, jednou broskví, třemi sušenkami nebo toastem s obilovinami, několika lžičkami džemu. Pijte minerální vody nebo zelený čaj.
Oběd
Zeleninový guláš (150 gr.) nebo těstoviny s rajčatovou omáčkou nebo s rýží (60gr.) a jednou čajovou lžičkou olivového oleje, posypeme malým množstvím strouhaného parmazánu;
Chléb s obilovinami (80 oz.)
Pizza s mořskými plody (150 gr.).
Oběd
Ovocný salát s broskvemi, jahodami a jablky (200 gr.)
Večeře
150 gramů jakéhokoli zeleninového salátu nebo-
Dále se doporučuje
- dvakrát týdně – jedno vařené vejce
- dvakrát týdně – pár ryb (200g)
- jednou týdně – maso (120g)
- jednou týdně – mozzarella (50g) nebo tvaroh (120g)
- jednou týdně – zeleninový salát s fazolemi (160g)
- čtyřikrát týdně – pohárek nízkotučného jogurtu jako dezert
- třikrát týdně – čerstvé ovoce (především broskve)